Neal’s Yard travel retail store design at London’s Liverpool Street Station

20th October 2015

Here are a few photos of a travel retail store design we did for Neal’s Yard Remedies, which opened at the end of August at London’s Liverpool Street Station.

Neals Yard Liverpool Street

Having forged a reputation in travel retail store design, with a range of international projects, Barber has combined their expertise in travel retail, along with their ongoing retail design strategy for Neal’s Yard into this new store design to optimise it for busy commuters who tend to shop in a different way and expect a different customer experience to less hurried high street browsers.

New store design for Neals Yard Liverpool Street

The work follows on from other store designs that Barber have created for Neal’s Yard in Manchester, Birmingham and Taipei. The brief was to create a clean, ethical, traditional but contemporary ‘health and wellbeing art gallery’ where customers feel comfortable browsing and exploring the comprehensive Neal’s Yard remedies product range on display in an unhurried, friendly, stress-free and uplifting environment. In the case of the Liverpool Street Station commuter the new store design has been refined to present the perfect antidote to the hectic and busy world of travel retail and for less hectic leisure travellers it provides a fantastic retail opportunity for them to treat themselves or others whilst ‘en route’ to see friends or family.

A row of jars inside the new Neals Yard Liverpool Street store

The unique, bespoke displays in the news store were created using premium construction materials, in order to infuse the Neal’s Yard Remedies ethos and brand identity throughout the store. The design offers a modern twist on a traditional apothecary shop design with Neal’s Yard trademark blue glass bottles used throughout the bright and inviting store.

Barber Design worked closely with Neal’s Yard to fulfill their vision for the brand, whilst also creating an ideal beauty retail customer experience – a process that took more than six months to perfect. We are sure you will agree from looking at the end results, the detailed planning was worth it and we now hope to roll out this design to other train stations and travel hubs throughout the city.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *